Followers

Friday, March 12, 2010

The Most Annoying Things


Di sebabkan sy dah xdak tempat nak meluahkn perasaan yg dipendamkn, maka mmg elok sgt sy luahkn kt blog nie, nama pun TIKA HATI BERBICARA kan? Gambar rabbit di atas sebenarnya x ada kena mengena dengan tajuk post nie, cuma nk share gambo rabbit yg comey nie jek...memang saya minat sangat dengan baka lionhead nie.

Perkara yg paling menggeramkan:

1. Senyum kat pak guard pintu masuk tiap2 hari, tapi xpernah nak balas blk senyuman ku ini..huu2..(segelintir je yg nk senyum blk). Memang sgt geram kalo org yg jenis talam 2 muka, lcturer keta kat depan dia senyum, bila sampai kat student muka da masam. ceh...

2. Org yg suka mandi lama2 dlm blik air, bila tanya knapa mandi lama dia xmau ckp. At least bgtaw sebabnya, ok! Kalo ada sebab x apa la, jgn la membazir air pulak....

3. Org yang suka menipu dan x mengaku menipu walaupon kita dah tau dia menipu. Benci btol org mcm ni....grrrrr...

4. Orang yg suka bagi komen itu dan ini tentang aktiviti yg susah payah kita anjurkan, tapi xmau tolong buat kerja. Hanya pandai berkata-kata di blakang. Memang komen itu bagus, tapi nak suruh tolong malas pulak, x ada kerjasama langsung....

5. Orang yg sgt berkira tentang duit walhal kena bayar sikit jer. Duit ptptn dapat, jpa pun dapat, tapi berkira lagi....geram2...

6. Orang yg xgheti nak berterima kasih bila kita dah susah2 buat kerja untuk diorang, bila lambat komplen je taw. Apa jenis orang macam nie, x ada sensitiviti langsung.

7. Bersalam dengan orang selepas smayang jemaah, tapi orang tu tak tengok muka kita. Walaupon xkenal, sekurang-kurangnya kita kena pandang muka orang yg kita salam, dan plg bagus senyum untuk eratkan ukhuwwah sesama muslim. Dah la salam, muka pulak berkerut ...susah nak jumpa org yg suka senyum bila nak salam nie...

8. PALING GERAM bila habis majlis (contohnya kuliah) org tu buat2 tak nampak nak salam, padahal dengan org seblah kiri n kanan dia salam, tapi buat muka selamba x salam dengan kita yang dah hulur tangan siap dengan senyuman lagi. Muka orang tue mmg saya igt sampai bila2, bukan lah berdendam tapi rasa geram jer...

9. Orang yang muka masam bila tengok kita, takut2...huu2....apa salah daku?...tapi mcm biasa ignore je la, fikir pon buat pening kepala je.

10. Orang yang xgheti nak tegur dengan penuh hemah, kalo nak tegur mesti dengan sinis dan sindiran yg memang menyakitkan hati.

4 comments:

Sharinginfoz said...

dah tak reti nak terima kasih kan.. teruk ni....

Nak Tahu Ur Visitors???

Impak Kenaikan Kadar Faedah

betta sp said...

tue la...sabo jer la....

dianaharif said...

manusia, manusia....mcm2 perangai. ape yg kite xsuke, kite jgn bt cmtu=) diorang tue, biar je la... jz forgive n forget. tp kalau nk trs tegur, lg bagusssssssssssssssssssssss (^_^)v
p/s: o...rupeY ada jgk bnda2 yg dia geram ek...ha2

betta sp said...

mesti la gerams.....org kata kalo luahkan xdak la beban sgt dlm hati nie...kan...kan..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...