Followers

Monday, September 24, 2012

Short update

Assalamualaikum

It's been a while since i last update my blog. Just want to update what i've been doing for the past several months (actually i don't felt like doing anything, only this pics remind me i'm doing sthg)


In mid july, i just went to SIRIM, shah alam doing attachment in environment lab for 1 month. Main focus  was to learn how to use HPLC for arsenic speciation so i can apply it in my lab. mission done and i'm going home with new experience!


this year i went to bon odori in shah alam (last year in Penang) and personally i don't really enjoy this festival. why? the parking was too far (20 minutes walk to the stadium) and there were thousands of people went there. next year i swear no more bon odori! 
!
!
!
!
!
!
!
!
!
 found diz tall wedding cakes in PKNS shah alam....not sure if they just made the cake for exhibition or for wedding cake



the emptiness in my heart just like the lake with no people....
(view at shah alam lake section 2)



Pulau Payar (Payar Island) near Langkawi Island.






Just took this pics far from sunlight, n i don't really have a feeling to snorkel.....too lazy too swim (--_--)


+++not really in the mood of writing but this update shows my memory of my existence....i'm still alive!++



Tuesday, February 21, 2012

Pieces of My Memory

Assalamualaikum wbt

1. Paddy Field
-location: Arau, Perlis



Stunning view during sunset.....





2. Shark Attack
-Location: Lab Marine

Being attack by dead shark....T_T


3. Somewhere
-location: Selangor



A bit scary being in a high place like this....+_+


4. Nightmares...
-location: kuala perlis

Demon grab.....beware! it can torture you physically and mentally






Monday, October 24, 2011

Muka Head 22/10/2011

Assalamualaikum wbt

 Hari sabtu baru2 nie kami satu geng sempat la berjalan2 kat Muka Head, Pulau Pinang. Kalo nak ikot kan memang xmo sgt p sana, bukan ada apa sgt...pantai je. Tapi disebabkn sorang budak nie beria2 nak p sana nk mandi pantai so kami sepakat la p sana sama2.

Pagi2 sabtu lagi da bertolak dari perlis blk ke kedah, singgah di padang serai n usm transkrian seblom ke pulau pinang. Muka Head nie terletak kat tempat yg plg hujung di Pulau Pinang, iaitu di Teluk Bahang. Nak p Muka Head nie pulak kena jungle trekking dulu kat Taman Negara Pulau Pinang. Tapi kalo nak cepat n malas nak berjalan, boleh je naik bot tros ke sana...5 minit je berbanding 25 - 30 minit kalo jungle trekking.

Dipendekkan citer kami slamat smpi di sana, main2 air kejap pastu blk dlm pkul 3 lebih. Malas nak citer panjang2 bukan ada apa yg bez sgt kat sana. So korang tgk la gambo2 kami bersronok di sana,k.













psttt...prasan x dlm setiap gambo ada payong? sebenarnya aritu nmpak cam nak ujan, kami pulun la bawak payong sorang satu. Tapi ujan xtrun pon, masa blk naik feri tu baru la ujan trun dengan lebatnya. Syukur:)

Friday, October 21, 2011

Pulau Tuba, Langkawi

Assalamualaikum wbt

Dah sebulan lebih x meng-update kan blog nie, bukan xmau tapi asyik tertangguh sbb keje-keje yg banyak + malas nak tulis2 + xdak apa nak citer. Bayangkan la masuk lab pagi blk pulak mlm, so mmg rasa malas sgt kalo nak tulis2 nie. Tapi xpa, di mana ada kemahuan pasti ada jalan....kena la curik2 masa nak update. Jeles pulak tgk org len update blog, tue yg tetiba datang semangat nak tulih2 nie.

Minggu lepas baru je balik dari Pulau Tuba, pergi bukan lagi sebagai seorang pelajar tapi jadik tutor  , monitor budak2 sem 2 dan sem 3 buat field work. Sronok btol bila dapat kembali ke laut dan menikmati udara pantai yg segar.

Pulau Tuba nie x ada apa sgt yg menarik, air pun x jernih sangat. Kalo pergi nak rehat2 atau nak buat seminar kat sana boleh la....scuba/snorkeling memang x ada org buat kat sana. Pengangkutan utama kat sana samada van (kalo ramai) ataupon motor. Dorang punya kenderaan memang xdak roadtax, sbb x ada penguatkuasaan kat sana. Nak dtg Pulau Tuba nie kena naik bot pulak dari Langkawi, lebih kurang 10-15 minit. So sapa2 yg rasa stress+penat keje silalah pergi ke Pulau Tuba utk merehatkan minda dan badan anda.

Enjoy the pictures...... 



In the boat to Pulau Langkawi

Mangrove area at Pulau Dayang Bunting

Rocky Shore at Pulau Tuba

Night at chalet

Front view of chalet Pak Hamid at Pulau Tuba


Sunset view

Morning at Pulau Tuba




Sunday, September 4, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum wbt


Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada smua bloggers yg slalu singgah n bagi komen kat blog nie

Afzainizam yg slalu bg komen pnjg
Sea Azana yg pndai melukis
Hud Aikara dan kucing2 nya
Misz Sakura yg berada di klantan
Fathin yg berada di Kulim
Frens aka Akmal yg berada di Sepang
Hazim yg berada di Dubai
dan kepada smua bloggers yg singgah kat blog nie

Ampun dan maaf sekiranya ada tulisan atau coretan yg menyebabkn korang terasa.

. Smoga Ramadhan yg telah berlalu mendekatkan lg kita dgn Pencipta yg Maha Esa dan smoga amalan2 yg kita lakukan di bulan Ramdhan diterima oleh Allah s.w.t.

Jgn lupa puasa enam ya kwn2!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...