Followers

Friday, October 21, 2011

Pulau Tuba, Langkawi

Assalamualaikum wbt

Dah sebulan lebih x meng-update kan blog nie, bukan xmau tapi asyik tertangguh sbb keje-keje yg banyak + malas nak tulis2 + xdak apa nak citer. Bayangkan la masuk lab pagi blk pulak mlm, so mmg rasa malas sgt kalo nak tulis2 nie. Tapi xpa, di mana ada kemahuan pasti ada jalan....kena la curik2 masa nak update. Jeles pulak tgk org len update blog, tue yg tetiba datang semangat nak tulih2 nie.

Minggu lepas baru je balik dari Pulau Tuba, pergi bukan lagi sebagai seorang pelajar tapi jadik tutor  , monitor budak2 sem 2 dan sem 3 buat field work. Sronok btol bila dapat kembali ke laut dan menikmati udara pantai yg segar.

Pulau Tuba nie x ada apa sgt yg menarik, air pun x jernih sangat. Kalo pergi nak rehat2 atau nak buat seminar kat sana boleh la....scuba/snorkeling memang x ada org buat kat sana. Pengangkutan utama kat sana samada van (kalo ramai) ataupon motor. Dorang punya kenderaan memang xdak roadtax, sbb x ada penguatkuasaan kat sana. Nak dtg Pulau Tuba nie kena naik bot pulak dari Langkawi, lebih kurang 10-15 minit. So sapa2 yg rasa stress+penat keje silalah pergi ke Pulau Tuba utk merehatkan minda dan badan anda.

Enjoy the pictures...... 



In the boat to Pulau Langkawi

Mangrove area at Pulau Dayang Bunting

Rocky Shore at Pulau Tuba

Night at chalet

Front view of chalet Pak Hamid at Pulau Tuba


Sunset view

Morning at Pulau Tuba




10 comments:

Fizah Ibrahim said...

Waaa, lama gila tak update ahaa.

rupa2nya da jadi tutor ! tutor katne ?
Congrats =)

Fizah Ibrahim said...

Waaa, lama gila tak update ahaa.

rupa2nya da jadi tutor ! tutor katne ?
Congrats =)

frens said...

hehehe..lame xkomen kt blog nih..hehehe..wow best nye dpt p jln2..huhuhu..klu dlu wat keje, la nih dok monitor budak2 lak ye..bgus2..huhuhu..aku pn rndu gak nk p ke laut..mcm dh mkin cntik plak pulau tuba tuh ye...hehehe..

azana said...

patot la x update upenya da jadi tutor..ada kaitan ke??? haha tahniah la....sy plak rs x sabar nk keja plak..hehe

sonok nya berjalan kat pulau...
Papepom enjoy lerrrrr......

Betta sp said...

Fizah - tugas tutor patot mengajor kan? tapi sy nie xmengajor pon, berjalan je...ha3...

Betta sp said...

frens - nanti hg blk sini jadik lectrr jugak, tiap2 bulan kot bole kluar ke laut. so cepat2 la hg abehkan master na

Betta sp said...

azana- xdak kaitan sgt pon...ha3. xlama da kan nak abeh blaja, pulun blajar dlu ye nnt baru pulun cari keje pulak

hud aikara said...

ooo..lama tak dengar citer en beta..hehehe...dulu saya pernah jejak Pulau Payar salah satu pulau yang dipelihara hidupan maritimnya di Langkawi. Kat situ pun best. Boleh tengok ikan dekat-dekat. Macam anak Yu main dekat gigi air jer. Pulau Tuba lum pi lagi. Rasa macam nak pergi pulak. (^___^)

Betta sp said...

hud aikara- yup..agak lama menyepi:)
pulau tuba mmg jauh beza dgn p.payar, x ada ikan sgt pon kat p.tuba tu

misrerama said...

seronok ke pulau tuba niii ? xpernah sampai lagi =.='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...